Συνέχιση εκπτώσεων μέχρι 08/09 15% με τον κωδικό summer15 σε όλο το eshop – Δωρεάν μεταφορικά από 39€ – Συσκευασία δώρου – Αποστολή με BOXNOW μόνο με 2€
- by galatia
- 31 Οκτωβρίου, 2023
- Ημιπολύτιμοι λίθοι, Κοσμήματα
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πίνακας Περιεχομένων
ToggleΓιατί να καθαρίζουμε έναν κρύσταλλο;
Ένα ορυκτό ή φυσικό πέτρωμα μέχρι να έρθει στα χέρια μας έχει υποστεί επεξεργασία, κοπή, βαφή κλπ. κι έχει περάσει από πολλά χέρια μέχρι να έρθει στα δικά μας. Ένας κρύσταλλος, λοιπόν, θέλει καθαρισμό γιατί έχει απορροφήσει διάφορες ενέργειες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Με τον καθαρισμό ένας κρύσταλλος αποφορτίζεται γίνεται ουδέτερος.
Πώς καθαρίζετε έναν κρύσταλλο;
Ένας κρύσταλλος καθαρίζεται κατά γενικό κανόνα σε ένα βάζο από γυαλί όπου έχουμε βάλει αλατόνερο και νερό. Μπορούμε να τον αφήσουμε εκεί για διάστημα μία με τρεις ώρες. Έπειτα ξεπλένουμε τον κρύσταλλο κάτω από νερό βρύσης/ φυσικής πηγής και να τον αφήσουμε να στεγνώσει και να φορτίσει στον ήλιο για περίπου μία ώρα, πάνω σε ένα ύφασμα από φυσικές ίνες. Εναλλακτικά η φόρτιση μπορεί να γίνει και υπό το φως του φεγγαριού.
Ποιοι κρύσταλλοι δεν καθαρίζονται με αλατόνερο:
Το μαργαριτάρι, ο μαλαχίτης, τυρκουάζ, κεχριμπάρι, ο αζουρίτης, ο σελενίτης, το κεχριμπάρι, ο κυανίτης, το κοράλλι, ο σελεστίτης, ο αγγελίτης δεν ανέχονται αυτή τη σύνθεση για τον καθαρισμό τους, καθώς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι.
Λίθοι που χάνουν τη λάμψη τους όταν μένουν πολλή ώρα στο αλατόνερο:
Το οπάλιο, η φεγγαρόπετρα, ο ηλιόλιθος, ο λαμπραδορίτης, ο αραγωνίτης, ο λάπις λάζουλι, ο σοδαλίτης, ο φθορίτης, ο ασβεστίτης, ο απατίτης.
Λίθοι που είναι επίφοβοι για αποχρωματισμό όταν εκτεθούν για πολλές ώρες στον ήλιο:
Ο αμέθυστος, ο ροζ χαλαζίας, ο αβεντουρίνης, το ζαφείρι, ο κιτρίνης, ο καπνιάς, ο βήρυλλος, ο φθορίτης και η άκουα μαρίνα.
Οι λίθοι που είναι ευαίσθητοι στην παραπάνω μέθοδο με νερό, μπορούν να καθαριστούν σε αλάτι μέσα σε μπολ για τρεις ώρες. Αφαιρέστε το αλάτι με μαλακή βούρτσα. Εάν είναι ευαίσθητα και στο αλάτι, τότε, βάλτε σε ένα μπολ αλάτι και τοποθετείστε από πάνω του ένα ύφασμα με τους κρυστάλλους και αφήστε τους για 3 ώρες. Μετά βγάλτε τους στον ήλιο για μια ώρα.
Εναλλακτικά μπορούμε να καθαρίσουμε τους κρυστάλλους μας με θυμίαμα, να τους ‘’καπνίσουμε’’, κυρίως με φασκόμηλο.
Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω τους κρυστάλλους μου;
Όσο πιο συχνά χρησιμοποιείτε έναν κρύσταλλο, τόσο περισσότερη ενέργεια συλλέγει. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να διατηρείτε έναν ρυθμό καθαρισμού τουλάχιστον μία φορά το μήνα.
Εάν μια συγκεκριμένη πέτρα νιώθετε ότι είναι πιο βαριά από το συνηθισμένο, κάντε καθαρισμό.
Τα κοσμήματα από ημιπολύτιμους λίθους μπορούν να καθαριστούν;
Ναι κατ’ αντίστοιχο τρόπο με τους κρυστάλλους, αρκεί να μην παρουσιάσουν ευαισθησία οι πέτρες τους σε κάποιο από τα παραπάνω συστατικά. Επίσης αυτό να γίνεται με προσοχή στο μέταλλο από το οποίο κατασκευάζονται στα κοσμήματα.
Μπορούν να καθαριστούν πολλοί κρύσταλλοι μαζί;
Ναι μπορούν.